Redde jenter ved Dinasentrene i Kongo

Rune Edvardsen får meldinger fra feltarbeidere i DR Kongo om at det er mye opprør i Goma og Bukavu, der Dina Stiftelsen driver to sentre for voldtatte jenter.

Det er utviklet seg voldsomme protester i DR Kongo etter en forsinket stemme på den nasjonale folketellingen har forsinket valget i landet. Sammenstøtene pågår blant annet i den østlige byen Goma, der Dina Stiftelsen driver et senter for voldtatte jenter.

Torsdag ble det rapportert sammenstøt ved flere steder i byen, blant annet ved militærleiren Katindo og ved viseguvernørens kontor. Demonstranter laget barrikader med brennende dekk, og kastet stein mens sikkerhetsstyrkene skjøt opp i luften og brukte tåregass mot demonstrantene.

Flere menneskerettighetsorganisasjoner sier flere har blitt drept, men dette er omstridt av regjeringen. Demonstranter påstår at valgforsinkelsene er en del av planen til president Joseph Kabila for å utvide sin tid som president.

Vitner fortalte til BBC at presidentens vakter kom onsdag inn på et av Kinshasas største sykehus, etter opposisjonsmedlemmer besøkte skadde demonstranter. I følge vitnene skal vaktene ha begynte å skyte inne på sykehuset.

Regjeringen avviser at politiet har brukt skarp ammunisjon, og sier at i tillegg til en politimann, har elleve plyndrende blitt drept av private sikkerhetsvakter.

Opprøret har i natt preget stemningen på stiftelsens sentre for voldtatte jenter i Goma og Bukavu. Opprørsgrupper har herjet i gatene, og stiftelsen har derfor måttet sette inn mer vakthold for å beskytte jentene så godt de kan.

Vær med å be for situasjonen og for de redde jentene!

Kilde: BBC 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter