Samlet 40 kirkeledere fra 20 menigheter nord i Himalaya

I Himalaya har Troens Bevis et aktivt team på 101 nasjonale evangelister. En av deres hovedsatsninger er det de kaller en Masteropplæring gjennom Introkurset Det Nye Liv. Slik får lokale troende oppe i fjellene lære hvordan de selv kan spre evangeliet blant unådde!


I januar måned reiste et evangeliseringsteam ut til flere avsidesliggende områder i Himalaya-regionen. Der gjorde de både oppfølging av nye troende fra tidligere evangeliseringsturer, og oppsøking av nye mennesker som ennå ikke har fått høre evangeliet. På grunn av den enorme geografiske distansen i denne regionen, forteller de at det kan ta to til tre dager å dekke et bestemt område. Disse turene er ikke enkle, da landskapet i seg selv er krevende.

-Bare dyrelivet kan by på en del overraskelser, slik som ville elefanter og leoparder, forteller Pravesh, en av evangelistene.
-Men det er absolutt verd gleden det er å dele evangeliet i landsbyene i disse områdene!

Masterundervisningen skjer i en liten menighet. Både evangelistteamet og deltagerne har reist langt eller gått i flere timer for å komme dit.

 

Masteropplæringen tok denne gangen utgangspunkt i Singhalila Range, den nordlige delen av Himalaya-regionen. Et kaldt og isolert område.
–Dette området har over 20 kirker som vi har kontakt med, forklarer Pravesh videre.

Masteropplæringen ble gjennomført blant lederne i de nordlige kirkene, hvor nesten 40 kirkeledere fra de forskjellige menighetene og kirkesamfunnene samlet seg. Deretter tar lederne med seg Introkurset Det Nye Liv tilbake, og lærer menighetene sine hvordan de selv kan bruke dette kurset til evangelisering.

-Flere av kirkelederne hadde gått opp til fem timer for å være sammen med oss. Teamet vårt fikk dele litt data om hvordan Introkurset har vært fruktbart i andre regioner i Himalaya.

Her er det to kvinner på grensen mellom Nepal og India som gir livet sitt til Jesus etter å hat tatt Introkurset.

 

Relevansen til dataene og menneskene som er kommet til tro på Jesus var veldig spennende for lederne. De har en liten trofast menighet, men ser ofte lite vekst. De var tydelig på at de var både glade og begeistret over å kunne få bruke Introkurset Det Nye Liv som et nytt verktøy for evangelisering!

I 2023 var det over 100 000 nye elever som tok Introkurset Det Nye Liv! Daglig får kurset 286 nye elever, og i snitt er det 3 personer hver time i døgnet, hele året, som oppgir at de er blitt frelst etter å ha tatt kurset. Det var Aril Edvardsen, Troens Bevis sin grunnlegger, som opprinnelig skrev dette kurset som et evangeliserings redskap og til opplæring av nye troende. Inntil nå har minst 7,2 millioner gjennomført Del I og II av kurset siden oppstart i 1970!

 

Kilde: Troens Bevis bladet april 2023

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

Du kan være med og støtte misjon gjennom evangelistene med en gave

 

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter