Spennende resultater i Indonesia

Indonesia er i dag en av Troens Bevis sine store satsningsområder. Med store kampanjer og 51 misjonærer i daglig virke får stadig nye mennesker i unådde stammer og områder høre evangeliet.

”En religiøs revolusjon er i ferd med å forandre Indonesia”, skrev nylig Time Magazine. De rapporterer at noe av den åndelige oppblomstringen i landet skyldes muslimer som omfavner en mer konservativ form for tro, og gjenspeiler den globale trenden som har ført til en økning av muslimske hodeplagg og skjegg i moderne islamske hovedstater. ”Men mer overraskende”, skriver Time, er oppblomstringen av den kristne troen, som offisielt er Indonesias nest største religion og en voksende kraft gjennom hele Asia.

Det er nå nesten et år siden Troens Bevis lanserte en fem års satsningsplan i Indonesia. Rune Edvardsens kampanje i landet i fjor høst fikk spesielt stor respons fra den yngre generasjonen i ett område kjent for radikale muslimer. Nå i oktober står en ny kampanje i byen Manado for tur.

Dyktige misjonærer
Troens Bevis sitt arbeid i landet går langt tilbake. Siden 1970 har Troens Bevis støttet 498 nasjonale misjonærer i Indonesia. Med en befolkning på over 224 millioner mennesker, er Indonesia det fjerde mest folkerike land i verden. Og av Indonesias 784 folkegrupper, regnes 200 av dem som nesten helt unådde for evangeliet. I øyeblikket virker 51 innfødte evangelister i Indonesia med støtte fra Troens Bevis. De gjør ett møysommelig men fabelaktig arbeid i store områder som er nesten helt fremmed for evangeliet.

-De troende er spesielt ivrige etter å få høre bibelundervisning, forteller misjonæren Michael.

-For å nå landsbygdene går vi ofte på små stier i skogsområde. Disse veiene er ufremkommelige for bil eller motorsykkel. Og Sutrisno forteller videre at det er 11 personer som har tatt imot Jesus den siste tiden under misjonstjenesten hans.

-Vi forsøker også å hjelpe lokalsamfunnet så godt vi kan. Tre familier mistet nylig alt de eide i en brann, og ungene her på stedet trenger skole. Nå sparer vi penger slik at vi kan hjelpe disse med det mest nødvendigste. Menigheten vår består nå av 25 medlemmer. Be for familiene som har mistet alt. Be også for oss, at vi skal få midler til å hjelpe dem i denne vanskelige situasjonen!

Informasjonsleder i Troens Bevis, Geir Egeland, forklarer Troens Bevis sin misjonsstrategi slik: -Om målet vårt var å samle mest mulig folk ville vi dra til de store byene der vi lett kunne samle tusenvis av troende. Jakarta har for eksempel menigheter med mange tusen medlemmer, og det er jo kjempeflott. Men for oss handler det først og fremst om å nå de unådde med evangeliet, og da er det ikke de store massene som er målet, men å få etablert evangeliet og plantet levedyktige menigheter som kan vokse.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter