Solgte nybakt brød for Karis misjon

Da familien dro hjem fra stevnet i fjor ville barna gjøre noe for dem som har det vondt. Med god hjelp fra mamma solgte de nybakt brød i nabolaget for totalt 5 100 kroner!

 – Etter stevnet 2005 ønsket barna våre å gjøre noe for dem som har det vondt, sier Kjell Arvid Austegard, som sammen med hele familien har gjestet sommerstevnet de siste fem årene.

– Sammen med mammaen sin, Ann-Britt, satte våre barn seg som mål å samle inn kr. 5000.- til Karis misjon. Hun satte brøddeig og stekte deilig hjemmelaget brød, som ble solgt 4 stykker for kr. 100.- i nabolaget vårt.

– Folk satte pris på både brødene og prosjektet, og brødene ble bokstavelig talt revet bort ”som nybakt hvetebrød”. Resultat: Det ble samlet inn kr. 5 100.- til Karis Misjon og Dina-sentrene. Ja, det luktet faktisk nybrakt brød hjemme hos oss i en hel måned på grunn av dette prosjektet, ler Kjell Arvid. Familien oppfordrer gjerne andre til å gjøre noe lignende.

– Naboene spurte etterpå: Skal dere dra dette i gang igjen en annen gang også? Det ser vi selvsagt ikke bort i fra, sier Austegard, som gjerne oppfordrer andre til å gjøre noe lignende.

Kjempefonøyd med planetene
Pappaen forteller for øvrig at de er kjempefornøyd med planet-opplegget under sommerstevnene i Sarons Dal.

– Det hele har bare vært en kjempeopplevelse. Ungene har hatt det fantastisk gøy og stortrivdes blant de hundreder av barn på planetene, med alle de oppfinnsomme aktivitetene. Dessuten er jeg svært glad for at også den åndelige siden bli tatt på alvor.

– Mange barn og unge opplever færre og færre tilbud i det vanlige, tradisjonelle menighetslivet i årets løp. Derfor framstår planet-tilbudet under sommerstevnet i Sarons Dal, på mange måter som en oase for de unge.

Familien liker også at misjonsutfordringene blir formidlet til de unge.
– Misjonsutfordringen blir ikke stukket under stolen, men formidlet hele tiden også til de unge. Sagt på en morsom måte: Barna får de unådde folkeslagene inn med morsmelka; navnene på unådde folkeslag står for eksempel trykt på T-skjortene.

– Det er som hele dalen roper ut: ”Vi gir ikke opp! Vi skal nå ut til de siste folkeslagene med evangeliet. I Sarons Dal er fokuset på oppdraget, ikke på personer. Dette blir hele tiden framholdt, noe som virker tiltalende på folk. Selv kommer jeg fra et mer tradisjonelt bedehusmiljø. Her har vi virkelig noe å lære av dere som jobber med misjon i Sarons Dal, mener kateket Austegard, som opprinnelig kommer fra Åseral i Vest-Agder.

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter