34 ungdommer kom til tro

På Youth Planet under sommerstevnet var det til sammen 34 ungdommer som tok et standpunkt for Jesus. –Dette var den beste planeten på lenge, mener planetsjefen og viser til en flott uke med 600-700 barn som var innom møter og aktiviteter.

– Barne og Ungdomsplanetene har egentlig gått veldig bra, forteller planetsjef Elin Fidjeland. Hun mener det var 600-700 barn innom på møtene og nærmere 500 betalende barn som var med på alle aktivitetene.

-Det har også vært et bra år for lederne som var med. Vi klarte å fordele barna i litt mindre grupper en ellers, og det gav til gjengjeld lederne mer overskudd. De har også vært begeistret for hovedlederne for de forskjellige gruppene som har gitt dem både inspirasjon og kreative ideer til videre barnearbeide, sier Elin.

Kom til tro

Det var også 34 ungdommer som tok ett klart standpunkt for sin tro i løpet av uka.

Fredag kveld da alle ungdommene var med på fellesmøte i Sarons Dal hallen, fikk

Petter Grimsby fra Flekkefjord anledning til å fortelle sin historie. Han var nemlig en av dem som kom til tro året før, og nå kunne han fortelle hva som var skjedd i løpet av året.

-Det jeg fikk tak på i fjor har vokst inne i meg. Da hadde jeg bestemt meg på Youth Planet for å gjøre en forandring. Da jeg kom hjem igjen begynte jeg å lese i bibelen, jeg fortalte vennene mine i det små at jeg var blitt en kristen, og jeg er blitt mye mer selvsikker i min tro, fortalte den unge gutten som like godt avsluttet historien sin med en inderlig bønn foran de mange hundre stevnedeltagerne på møtet.

Utradisjonell virkemåte

En av talerne på Youth Planet i år var ungdomslederen Pål Pedersen fra Porsgrunn.

Han var tydeligvis ikke fremmed for å ta i bruk utradisjonelle virkemåter, og da han skulle oppfordre ungdommene til å gi under en kollekttale, gav han like godt bort mobilen sin til en overrasket gutt som han hadde pekt seg ut på forhånd.

En annen gang tok han opp en tusenlapp av lommen sin og spurte om noen ville ha tusen kroner. De fleste tenkte sannsynligvis at han bare tullet med dem, og ingen meldte seg bortsett fra en liten gutt på 9-10 år som kom frem. Han fikk pengene, og da spurte Pål om det var flere som ville ha tusen kroner. Det var det naturligvis, men da fikk de beskjed om at det var for sent.

-Poenget er at du må gripe muligheten mens den er der! understreket han, og det var vel neppe noen der som glemte det poenget.

Ville Vesten

Janne og Kåre Skuland sjarmerte de minste barna (med foreldre) i senk med sitt Ville Vesten opplegg. Som røvere og stadig på farten for å gjøre nye ugangsstreker ble de gang på gang stoppet av den store indianerhøvdingen som hadde det med å dukke opp når han helst ikke skulle. På avsluttningsmøtet ble ugangskråkene bastet og bundet en gang for alle, og i følge det barna ble fortalt, ligger de nå trygt forvart nede i kjelleren i Sarons Dal til neste sommer.

-Vi har uten tvil noen av de beste barne-og ungdomsarbeiderne i Norge som er med på planetene, og det merker vi godt når vi ser på resultatene, sier en fornøyd planetsjef.

-Nå gjenstår det bare å få ryddet opp og vasket ut etter den travle uken.

Tags:


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter