Kolleger på kampanje

Under Rune Edvardsen kampanje i India i oktober, førte en tur på byen til en interessant opplevelse.

Helge Isaksen, Kjell A. Ribe, Fredrik Nagel Dahl og undertegnede tok oss noen timer gatelangs under Rune Edvardsens kampanje i India i oktober. Det skulle bli en svært så interessant opplevelse, men det ble ganske hett. Svetten silte på oss alle, så vi måtte komme oss litt ut av sola. Et ukjent problem for alle som har tilbrakt sommeren i Sør-Norge. Dermed traff vi på en kampanjedeltager som var innstilt på å dra med seg flere folk.

Etter en stund måtte vi bare søke ly i skyggen for den skarpe sola. Etter å ha sett på diverse matlaging i solsteiken, valgte vi en internasjonal kjede. Han som betjente oss, spurte om vi var kristne da han så vi bar kors. Det skulle føre til en interessant samtale.

Den blide unge inderen kunne fortelle at han hadde vokst opp uten foreldre. Han hadde en eldre og en yngre bror. Som tenåring opplevde han at en pastor kom ut til landsbyen deres flere ganger. Dette var en trist tid for ham og brødrene hans. Etter å ha pratet med pastoren, valgte han å ta imot Jesus. I dag er han gift og de går begge i en menighet. Vi kunne se på ham at han gledet seg over dette.

Ellers var han glad for å ha denne jobben på KFC. Det var 9 timers arbeid 6 dager i uka. Hvilken dag han hadde fri, kunne variere. Han var veldig fornøyd med arbeidsplassen sin og ivret etter å få oss med ut på kjøkkenet for å vise det fram. Det ville glede sjefen hans. De hadde nemlig vegetarmat nøye adskilt fra annen mat. Som gjester ble vi tatt med helt inn i fryserommet. Der var det 18 minusgrader – og det var helt greit for oss på en dag som denne.

Han ba om forbønn, for han ville så gjerne ha et eget hus. Ellers fortalte han at han ville komme på musikkfestivalen. Han skulle få med seg mange av kollegaene sine også. Så heldig for oss at vi traff på denne unge mannen. Det var en broder som var opptatt av å spre evangeliet. Når man møter noen med et felles fokus, så merker man et slekstsbånd uansett om det er første eller siste gang man møtes.

Støtt Troens Bevis sine misjonskampanjer med en gave her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter