Connect Haugaland blir Partnermenighet: -Vi har lett etter et misjonsarbeid å støtte, også lå det rett fremfor føttene våre!

-Det er noe vi skulle ha gjort for lenge siden. Jeg har vært i Sarons Dal i 30 år. Og vi som kirke har alltid hatt en god relasjon med Sarons Dal. Det var bare å gå rett inn i det, forteller pastor Vidar Jensen og hans kone Anne Laila Jensen.

I april ble Connect Haugalandet på Karmøy en ny partnermenighet til Troens Bevis. Det skjedde formelt under et besøk av Kai Tønnessen fra Troens Bevis, der han talte på søndagsgudstjenesten. Pastor Vidar Jensen er ikke i tvil om valget som de nå har tatt.

-Det er noe vi skulle ha gjort for lenge siden. Jeg har vært i Sarons Dal i 30 år nå på rad, bortsett fra ett covid år. Og vi som kirke har alltid hatt en god relasjon med Sarons Dal. Sommerstevnet har alltid gitt oss mye. Vi som menighet har lett etter et misjonsarbeid å støtte, også har det ligget rett fremfor føttene våre! Det var bare å gå rett inn i det, og det var utrolig viktig og riktig for oss å komme i gang.

Hva var det som gjorde utslaget for valget deres nå?
-Det var en ting som trigget det. Jeg var på OKS sin lederkonferanse. Der hørte jeg Rune Edvardsen si at han skulle gjøre de minste til de største i Sarons Dal sitt arbeid. Ikke bare de som var utelatt fra evangeliet, men også de som var utelatt fra samfunnet. Det rørte ved hjertet mitt. Jeg sa til Rune med en gang at det har vi lyst til å være med på. Nå er vi utrolig glade for at vi kan formalisere noe som har ligget på hjertet vårt i mange år, forklarer Vidar.

Du forteller dere har vært 30 år på Stevnet i Sarons Dal. Hvorfor kommer dere tilbake år etter år?
Under Stevnet har jeg bodd i alt fra telt, til camplett og hytte. I fjor holdt jeg på å evakuere for det regnet så mye og da var jeg så lei, ler han.

-Men det er noe med Sarons Dal og det som Stevnet har gitt oss som familie, og da står en gjennom både dårlig vær og godvær. Vi er fantastisk takknemlige for Sarons Dal. Det er faktisk slik at når vi forlater campingen på slutten av Stevnet, bestiller vi retur for neste år! Da vår yngste sønn Mathias var ferdig på YouthPlanet, sa han at han måtte sørge for at han ble med som teamleder fremover så han kunne fortsette å komme på YouthPlanet hvert år!

Pastor Vidar Jensen i Connect Haugaland blir intervjuet et Kaj Johansen.

 

I tillegg til at dere over litt tid har gått inn med støtte til tre leiligheter i den nye omsorgsbyen i Uganda, var dere faktisk de første som responderte på kampanjen som Troens Bevis nå har ute for å fokusere på fast underhold til 30 nye nasjonale evangelister i Kina og Vietnam. Dere valgte en evangelist i Vietnam.

-Ja, vi er stolte over å kunne støtte en misjonær i Vietnam. Det er noe av det som vi hører på Sommerstevnet hvert eneste år, og som gjør inntrykk. Det gir en tilhørighet til misjonsarbeidet. For oss som menighet å få et misjonsarbeid som vi kan være med og starte opp, passer veldig fint for oss, for vi tenker på hvor vanskelig det kan være å starte opp bare her i Norge. Da tenker vi på hvor vanskelig det kan være i andre land hvor de ikke har de ressursene som vi har, og kanskje ikke tak over hodet en gang. Så i forhold til det vi har, er det viktig for oss at vi kan være med på det.

Du, din husgruppe eller menighet kan også være med på å starte deres eget misjonsarbeid. Ved å gå inn på www.ingenutelatt/aksjon kan du være med å støtte en nasjonal evangelist med f.eks. 100 kroner, 200 hundre kroner eller 400 hundre kroner måneden. Én evangelist i Vietnam koster 650 kroner i måneden å underholde, mens én i Kina koster litt over 2000 kroner. Målet er å sende ut 30 nye evangelister frem til Sommerstevnet 6.-14. juli.

Du kan også kontakt oss på [email protected] eller ringe oss på telefon 38 35 75 00

Kilde: Troens Bevis bladet for juni, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter