Kampanje i Mali: Flere hundre kom til tro og 4 nye menigheter blir plantet

-Vi var i et svært krevende område som har en høy andel med unådde. Det er et område med ca. 200 landsbyer uten en levende kirke, forteller Hans Martin Skagestad.


Troens Bevis evangelist Hans Martin Skagestad har siden 2016 fokusert på to unådde områder for evangeliet i nabolandene Burkina Faso og Mali. Strategien er basert på lav-terskel kampanjer som gjerne vinner de første troende i forskjellige distrikter. Deretter blir nye menigheter og husfellesskap startet for dem som kommer til tro under kampanjene. Troens Bevis går deretter inn med støtte til lokale evangelister som følger opp de nye troende og fortsetter arbeidet i landsbyene. Dette skjer ofte i områder med høy forfølgelse som følge av en ekstrem form for islam som har slått rot i regionen.

Hans Martin Skagestad sammen med høvdingen i landsbyen (t.h.) og rådgiveren.

 

Personlige livvakter
Den islamske bevegelsen JNIM er en terrorgruppe basert i Mali og aktiv over store deler av Vest-Afrika, inkludert deler av Burkina Faso og Niger. JNIM er en salafi-jihadistisk organisasjon som innretter seg etter al-Qaidas globale jihadistiske ideologi og utnytter lokale splittelser og problemer for å øke sin støtte i regionen, ifølge nettsiden til dni.gov (amerikansk etterretningstjeneste). Derfor sørger også myndighetene for personlige livvakter for Hans Martin Skagestad og teamet hans under kampanjene.

Det var kun ca.100 kristne og kun 10 små menigheter fra før i byen der kampanjen ble holdt.

 

Dobling av antall kirker
Under kampanjen i mars var teamet i en by med 40 000 innbyggere og veldig få kristne, kanskje så få som 100 stykker. Byen hadde få kirker, og enkelte av dem hadde rundt 10 medlemmer.

-Første kvelden var det litt lite folk og ikke så mange som responderte. Men kveld to ble en fantastisk kveld der antallet som møtte opp økte betraktelig, og det var mange som tok imot Jesus, forteller Hans Martin.

-Det var flere hundre som responderte og gav livet sitt til Jesus de tre siste kveldene av kampanjen. Det fører til at vi skal plante 4 nye kirker. Det betyr dobling av antall kirker fra før i denne byen.

Flere hundre responderte på frelsesbudskapet under kampanjen i Mali i mars.

 

Ramadan førte til nattmøter
Fordi kampanjen ble holdt under den muslimske ramadan markeringen med daglig faste, og flertallet i området er muslimer, startet møtene først sent på kvelden da fastetiden var brutt og folk hadde fått spist sitt ene dagsmåltid.

-Det betydde at møtene begynte ikke før kl. 22:30 hver kveld, ler Hans Martin.

-Og tatt i betraktning at dette er afrikanske møter med en varighet en del utover det vi er vant til i Norge, varte møtene til langt utover natten, legger han til.

-Men det som var bra, var at de kristne lederne har hatt en god dialog med flere av de muslimske lederne i i området, og flere av dem kom på møtene. De var svært positive, og vi hadde gode samtaler.

Her sitter Hans Martin Skagestad sammen med feltlederen fra Burkina Faso, Samuel Yaldia, og den norske misjonæren Jan Solberg som driver et gårdsbruk og misjonsarbeid i Mali.

 

Hans Martin forklarer at det å ha en god dialog og jobbe strategisk med de muslimske lederne har vært en del av misjonsstrategien i Mali.

-De var nok skeptiske til møtene, som nok var grunnen for at ikke så mange kom i begynnelsen. Men da de ble komfortable med møteformen, spredte ordet seg, og folkemengdene fra muslimsk bakgrunn begynte å strømme inn.

Flere ønsket kontakt og oppfølging etter møtene.

 

Kilde: Troens Bevis bladet for mai, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter