Møt tre unge gutter som bærer på hver sin misjonsdrøm

Kasper Gulli (19) og Isak Drangsland (20) fra Lindesnes og Benjamin Chit (24) fra Thailand var alle ute på et misjonseventyr som begynte på en  samling Troens Bevis hadde for misjonsfeltene i Sørøst- Asia i Bangkok. Kasper skal være i Asia i 3 uker, og Isak i 6 uker. Benjamin er sønnen til en av feltlederne i Asia, og forbereder seg på at han en dag skal ta over ledelsen etter sin far.

Hvorfor er dere her på denne samlingen i Bangkok?
Kasper: -Isak og jeg hadde lyst til å dra på en misjonstur og Asia, så vi spurte Hans Martin Skagestad fra Troens Bevis om hvem vi skulle besøke. Han anbefalte denne konferansen for oss.

Benjamin: -Grunnen til at jeg kom her var for å lære mer om tjenesten. Jeg tenker jeg kan si for oss alle tre at vi har lært mye fra hva andre organisasjoner gjør. Etterpå drar jeg hjem til Chiang Mai. Jeg er akkurat ferdig med en bachelor i USA, og nå holder jeg på å lære Lisu, det lokale stammespråket der vi har arbeidet vårt. Det er en forberedelse til å en gang ta over arbeidet etter min far i hans organisasjon. Jeg er så begeistret over å ha møtt disse to og at jeg kan invitere dem til Chiang Mai. Tenker det er Guds måte å koble folk på.

Hva gjør dere etter konferansen er ferdig?
Isak: -Etter konferansen drar vi til Laos for å besøke Troens Bevis sin feltleder der. Og deretter drar vi for å besøke Benjamin og familien hans her i Thailand. Mitt hovedmål er å besøke lokale menigheter og lære av dem og se hva Gud gjør i de forskjellige områdene.

Evangelistsamling i Bangkok: Tusener blir vunnet i Asia

Benjamin: -Det er flere menigheter i Chiang Mai som har en sterk ungdomstjeneste, og jeg vil gjerne ta dem med der så både Isak og Kasper kan tale og oppmuntre dem. Mange av de unge der er i brann for Jesus nå. De elsker å lytte til besøk fra Europa, og hvordan en kan vise Jesus sin karakter og væremåte til andre.

Isak og Kasper reiste til Laos etter samlingen i Bangkok for å se på misjonsarbeidet. Der fikk de være med på engelskundervisningen til en vanlig skoleklasse. Der fikk de anledning til å være med og presentere evangeliet. Resultatet ble at 18 elever tok imot Jesus!

 

Hva overrasket dere mest under konferansen?
Kasper: -Det folk sa igjen og igjen… at etter covid hadde evangeliet gjort enorm fremgang. Folk hadde tatt imot Jesus gjennom evangelister som kom på besøk med nødhjelp, og folk hadde sett streaming av møter på internett. For meg er det en inspirasjon å se hva som er mulig, og tenker at det er kun Gud som kan gjøre dette.

Isak: -Det jeg tenker er det mest interessante er at de land med størst omvendelse er de som også har høyest forfølgelse. Og det som inspirerer meg mest er at pastorer og evangelister fra disse landene sier at de ber ikke om at forfølgelsen må stoppe, noe som for oss norske er litt rart. Men for dem er det forfølgelsen som får Guds rike til å vokse. Og det som rører oss er at disse lederne, som opplever så mye, tar tid til å prate med Kasper og meg. Det er inspirerende.

Benjamin: -For meg er det å lære om landene og forfølgelsen som skjer. Her i Thailand har vi lov til å forkynne evangeliet, men nivået på nye omvendelser er lave. En hører det er stor enhet blant de troende og de kristne holder sterkt sammen der det er høy forfølgelse. Og det å høre Rune Edvardsens visjon om Ingen Utelatt har vært veldig inspirerende for meg.

Hvor ser dere dere selv 10 år fra nå?
-Kina eller Afrika, ler Benjamin.
-Jeg ser allerede nå at det er en økende vekkelse i Asia, men jeg hørte Rune Edvardsen fortelle om behovene i Afrika under seminaret i dag, så jeg føler at en lidenskap for Afrika vokser frem hos meg.

Kasper: – For å være ærlig, ser jeg for meg at jeg er en vanlig familiefar hjemme i Norge. Men jeg har et hjerte for Guds menn, for å si det slik, for hvordan vi kan være gode fedre for våre barn og gode medarbeidere på jobb. Jeg tenker at for mange kristne menn er stille, de vet ikke hvordan de skal snakke om troen sin, og det er noe jeg brenner for.

Isak: -Om jeg er i stand til det, ser jeg for meg fulltidstjeneste der jeg forkynner evangeliet. Akkurat hvor er ikke så viktig, så lenge jeg kan dele evangeliet med kirkefremmede og unådde mennesker!

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter