I denne landsbyen har de fleste kommet til tro på Jesus

Pastor «Cheng» har sett det de fleste bare drømmer om.

I Laos: Glenn Tønnessen

Det skjer utrolig mye spennende i Laos. Nasjonen hvor myndighetene sjelden aksepterer at mennesker kommer til tro på Jesus. Men en landsby jeg besøker er et unntak. En liten landsby langt borte, med trange grusete gater der de enkle boligene ligger tett inntil de smale landsbyveiene.

Det er varmt i Laos nå. Svetten renner selv om jeg sitter helt i ro inni boligen der jeg treffer vår nasjonale misjonær Cheng og noen nye troende. 51-årige Cheng har mye å holde styr på. Selv har han plantet 7 kirker, og er samtidig tilsynsmann for 20 kirker.

Kirkene er i vekst og Cheng har sett 100 komme til tro i løpet av det siste året.
– De fleste kommer til tro når de blir helbredet. Mange prøver først både heksedoktor, ånder, leger og det ene og det andre. Men det er bare Jesus som kan helbrede! Om lag 2/3 av landsbyens innbyggere har kommet til tro på Jesus.

Kiend (til h.) kom til tro. Her sammen med vår nasjonale misjonær Pastor Cheng som førte Kiend til Jesus.

 

«Kiend» kom til tro for mindre enn to måneder siden. Han takker Gud for helbredelse og har virkelig opplevd det man kan kalle en livsforandring og forvandling.
-Jeg var animist fra barndommen. Jeg måtte fø åndene ved å ofre dyr til dem, for å blidgjøre dem. Men dette hjalp jo ingenting. Livet blir bare verre og verre for meg. De siste tre år ble mine øyne mørkere og mørkere og til slutt kunne jeg ikke se særlig mye, forteller Kiend ivrig og gestikulerende.

Kiend blir fortalt at han fikk anledning til å gå til ulike klinikker å få gratis legehjelp.
-Jeg var på klinikker i flere byer i fem ulike distrikter, men ingenting skjedde. Jeg var ikke totalt blind, jeg kunne bare se litt. Jeg kunne for eksempel ikke jobbe.

For ett års tid siden blir Kiend fortalt at en meget kraftfull og mektig heksedoktor kan se på ham, og Kiend drar for å treffe denne heksedoktoren. Han sier til Kiend at åndene som bor på rismarkene er dårlige og har forårsaket det dårlige synet.

-Heksedoktoren fortalte at jeg måtte betale en sum penger samt ofre to kyllinger. Vi skulle da gjennomføre en seremoni sammen. Vi skulle snakke med åndene. Han tilkalte da de dårlige åndene som bodde på jordet mitt.

Landsbyens heksedoktoren (i midten) har nettopp kommet til tro! Pastor Cheng til venstre og vår feltleder i Laos til høyre.

 

Kiend forteller videre at dette ikke hjelper noe som helst. Han ser bare enda mindre.

-Jeg prøvde alt og var helt fortvilet. Hva skulle jeg gjøre? Jeg hadde jo prøvd alt.

Kiend kommer på at de kristnes Gud kanskje kunne hjelpe ham.

-Jeg trodde egentlig ikke at de kristnes Gud kunne hjelpe for denne Guden virket så lett. Hvordan kan Han hjelpe meg? Men jeg hadde jo hørt folk be i landsbyen. Kanskje Han likevel kan hjelpe meg?

Kiend spør da om Pastor Cheng kan komme på besøk. Pastor Cheng kommer, ber for Kiend og Kiend tar imot troen på Jesus.

-Etter en uke kan jeg se mye bedre og jeg kjenner at jeg er helbredet. Etter to uker kan jeg lese. Synet er naturligvis ikke som da jeg var ung, men jeg kan kjøre motorsykkel, lese og gjøre alt det jeg vil.

Glenn Tønnessen dokumenterer fantastiske vitnesbyrd fra landsbyen i Laos.

 

Pastor Cheng, som hittil har sittet rolig og hørt på, tilføyer:

-Jeg syntes oppriktig synd på Kiend. Jeg tok med meg noen fra kirken og vi samlet oss sammen med Kiend’s familie. Vi sang lovsanger og ba og Kiend og hele hans familien kom til tro.

Nå går Kiend fast i den lokale kirken til Pastor Cheng.

-Jeg vil aldri forlate eller fornekte troen på Jesus, avslutter Kiend.
(personers identitet holdes hemmelig av hensyn til sikkerhet)

Kilde: Troens Bevis bladet for september, 2023

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter