PETRA på 50-års jubileumsturné: Håper neste generasjon tar over kallet

Bortimot 1600 nye og gamle fans fikk med seg jubileumskonserten til det kristne heavyrock bandet Petra siste lørdagen under Stevnet. Med over 10 millioner solgte album har bandet vært en av de mest innflytelsesrike på kristenfronten i nyere tid. I forkant av konserten fikk Troens Bevis en liten prat med de to opprinnelige band medlemmene Bob Hartman og John Schlitt.

-Dette er 10. gang vi er i Norge. Vi går der vi blir invitert, smiler Bob Hartman. –Når noen får en visjon om at vi kan være til hjelp, så kommer vi!

Ser dere på dette som en tjeneste, eller er det mest for underholdning og gøy?

Vokalist John Schlitt er ikke i tvil om hvorfor de fremdeles turnerer.
-Gøy er nok ikke det rette ordet. Det er dette vi er kalt til å gjøre. Jeg kan ha det gøy når jeg er nede i verkstedet mitt og jobber på prosjekter. Men jeg føler at så lenge jeg har en stemme som jeg kan bruke, vil jeg bruke den for oppdraget som Han har gitt oss alle. Det er å fortelle verden om Jesus. Vi gjør det gjennom musikk, våre sanger, og forhåpentligvis gjennom våre handlinger.

-Da Bob ringte meg og lurte på om vi skulle dra ut på en 50 års jubileumsturné, sa jeg ja. Dette er en flott anledning til å bringe gamle fans og nye som er nysgjerrige på oss sammen for å snakke om Jesus. Men jeg må jo si at vi har det gøy. Vi gjør det vi er kalt til å gjøre!

– Musikk er fremdeles et kraftig virkemiddel, sier Bob Hartman, som har vært på veien med Petra i 50 år. Her under jubileumskonserten i Sarons Dal på Stevnet i juli.

 

  Fakta om Petra:
                       – Grunnlagt i 1972 av Bob Hartmann og John Schlitt
                       -Har utgitt 23 albumer
                       -Oppløst i 2005 etter 33 år og er nå tilbake på en 50- års jubileumstur

Hva er det dere ønsker å formidle til publikummet deres?

-Sangene våre sier mye forskjellig, men alltid ut av kjernen av at Jesus Kristus lever og virker i dag. Han har en plan for hver enkelt av oss, men vi må velge om vi vil gå den veien eller ikke. Jeg tror at det å kunne formidle et livsforvandlende budskap på en veldig positiv måte, åpner dører som ellers ikke ville være åpne.

– Ja, jeg er enig i det John sier, legger Bob Hartman til.

-Vi vil formidle at du kan bli kjent med Jesus, du kan ha Jesus i livet ditt 24 timer i døgnet. Det er den slags budskap vi vil formidle, at vi kan ha en relasjon med Gud gjennom Jesus. Til og med kristne forstår ikke fylden av relasjonen vi kan ha med Gud. Så jeg tenker at vi lykkes dersom vår musikk inspirerer til et ønske om å leve nærmere Jesus. Og for de som ikke er kristne på konserten, at Gud er der, at Han elsker dem, og at de kan bli kjent med Han.

Godt og vel 1600 kom på konserten med Petra under Stevnet i Sarons Dal.

 

Dere har vært på veien med bandet i 50 år, hvordan har deres egen relasjon med Gud forandret seg gjennom disse årene?

-Jeg tenker ikke at min relasjon med Gud har endret seg, svarer John.

-Jeg må jo si at når vi er på konserten, er jo alt veldig spennende og høy energi. Men når jeg kommer tilbake til stillheten i hotellrommet mitt etter konserten, så sier jeg til Gud at «jeg håper du var fornøyd med konserten». Det er vanskelig å ikke bli berørt av folk som stadig kommer og roser deg og sier hvor mye de beundrer deg. Vi takker og vedsetter naturligvis at folk liker det vi gjør. Men for oss handler det om at dette er et kall fra Han. Gud er god.

Det var både nye og gamle fans på konserten med Petra under Stevnet.

 

Vi hadde akkurat en visning av Jesus Revolution filmen på Stevnet. Den viser en generasjon som den tradisjonelle kirken hadde problemer med å akseptere i sin tid. Som organisasjon så fokuserer Troens Bevis nå på en aksjon som heter Ingen Utelatt, og som handler Guds inkluderende kjærlighet. Når dere er ute og reiser nå, hva tenker dere om dagens generasjon. Er det noe vi som kristne også må jobbe med å akseptere?

-Det var faktisk en av hovedpersonene i den filmen, som reiste til California og startet Calvary Chapel, som vitnet for meg om Jesus, sier Bob med begeistring.

-Jeg tenker at vi som menighet er ansvarlig for den neste generasjonen. Vi tenker det er flott at dere fokuserer på de som faller utenfor. Da vi først startet Petra, var vi helt fokusert på den unge generasjonen. Vi var også unge, så vi kunne relatere til dem. Ettersom årene gikk er hver gererasjon blitt et nytt mirakel for oss. Men nå ser vi på det som et mirakel at den yngre generasjonen i det hele tatt kommer på våre konserter, ler han.

-Vår bønn er at de som har neste vakt, som er på neste skift, får samme visjon. Musikk er fremdeles et kraftig virkemiddel.

-Vi forteller verden om Jesus. Vi gjør det gjennom musikk, våre sanger, og forhåpentligvis gjennom våre handlinger, sier vokalist John Schlitt.

 

Kilde: Troens Bevis bladet for september, 2023

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter