900 på imponerende konsert i Sarons Dal Arena

Et publikum på 900 skapte god stemning under en flott Country og Gaither konsert 13. august i Sarons Dal Arena. I samarbeid med Skjærgårdssanger var det sangere og musikere fra tre nasjoner som deltok på konserten.

Stjernegalleriet med Emilie Lindgren, Tom og Hege Anette Magnussen, Evie Tornquist og The Browns familien fra USA var alle med på å gjøre konserten til en flott opplevelse som nok vil leve videre en god stund hos publikum.

Hege Anette Magnussen var først på scenen med sin far Tom.

 

De første som inntok scenen var Tom og Hege Anette Magnussen m/band. Pappa Tom var medlem av sanggruppen Guttane fra Vennesla og for øvrig bror til Anita Hernes, som også er en kjent sanger i de sørlige traktene.

-Dette er god sør-norsk country, og de var absolutt med på å sette den gode stemningen for kvelden, sier Glenn Tønnessen, på vegne av Sarons Dal Arena.

–Alle som deltok er regnet blant de beste country og Gaithersangerne fra tre nasjoner, legger han til.

Evie Tornquist mottok Fyrlysprisen fra Skjærgårssanger dagen før konserten i Sarons Dal.

 

Evie Tornquist
Neste sanger på programmet var Evie Tornquist. Flere i hallen ville nok husket henne fra konsertene hun holdt i begynnelsen av karrieren sin på ‘70 og ‘80 tallet, da hun slo igjennom som artist allerede som 14-åring i 1974.

I dag har hun 30 album og 3 grammy-nominasjoner bak seg. Gjennom et livslangt engasjement har hun vært med på å forme kristen musikk. Karrieren hennes begynte på NRK Tv, og Evie var nylig tilbake på NRK med «Alle tiders sanger».

-Dagen før konserten vant hun fyrlysprisen til Stiftelsen Skjærgårdssanger! Prisen regnes som en hederspris som gis til sangere, musikere eller andre som har fått bety noe helt spesielt for oss som er tilhørere, og som har vært en oppmuntring og styrke i hverdagen, opplyser Glenn Tønnessen.

Emelia Lindberg fra Sverige imponerte med sin enkle og autentiske stil.

 

Emilia Lindberg
Emilia Lindberg var også en kjærkommen gjest for mange i salen. Hun kommer fra en sangglad familie i Sverige, og flere kjenner Emilia fra TV-skjermen og hennes besøk i Norge de siste årene. Hun har også gitt ut 7 CD-er.

Familien the Browns sang med en amerikansk show stil som gikk rett hjem hos publikum. f. v: Adam, Shelley, Michaela og Andrew.

 

Eget show
Kvelden fikk en fantastisk avslutning med familien Brown fra Ohio i USA. Det er mor i familien, Shelley, som lært opp de tre barna i familien til å synge, noe de har gjort sammen i 23 år. De kommer fra en større jordbruksgård, og driver bl.a. sitt eget musikkteater. Det gjenspeilte seg i opptredenen med mye humor og morsomme påfunn. De spiller selv gitar og feler og har flott kvartettsang som sitt kjennemerke.

Brødrene tuller med Michaelas fele under konserten. De imponerte med sine musikalske ferdigheter.

 

Mens bandet stod ute i inngangen til hallen etter konserten og signerte CD-er, spør vi datteren Michaela Brown hvordan de har opplevd kvelden.

-Det har vært en fantastisk opplevelse å være her, det var som å bli plassert på den røde løperen, vi følte oss veldig velkomne. Vi opplever at folk liker musikken vår, men det beste er jo at vi får lov til å formidle evangeliet gjennom sangene våre!

De avsluttet konsertkvelden med sangen «You raise me up», til stående applaus fra publikum.

Felles for artistene var et oppriktig ønske om å formidle håp og tro gjennom musikk, levd liv og sangtekster.

Det blir tre konserter til å hallen i løpet av høsten.

 

Konserter i høst
Neste konsert i Sarons Dal Arena blir med Evangeliske sanger i Sør den 30. september. Deretter følger Dina konsert 28. oktober og Alle tiders sanger med Egil Svartdahl og NRK/Nashville konseptet, den 29. oktober.

 

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter