Rune Edvardsen og Sebastian Stakset i Uganda

I mars var Rune Edvardsen og Sebastian Stakset (Sebbe) på det nye omsorgssenteret som nå bygges for barn med spesielle behov i Uganda. Rune er med og overser byggeprosessen samtidig som han sørger for at gavene som er kommet inn, kommer barna på senteret til gode på best mulig måte:

-I natt har alvoret tatt meg, og søvnen er borte. Jeg kjenner på et vondt press, og er litt lei meg. I forrige måned mistet vi lille Aron. Han måtte gi opp kampen, men lille Aron gir oss kamplyst og motivasjon til å fortsette å redde barn ut av slummene, skriver Rune Edvardsen, og fortsetter:

«Etter en fantastisk giverglede i 2022, begynner nå pengene å ta slutt. Samtidig er vi i den viktigste fasen av byggingen.

Drømmen er å gjøre barna med spesielle behov til en velsignelse for familiene. I dag står de fleste uten støtte fra myndigheter og samfunnet forøvrig.

 

-Vi jobber febrilsk med å få ferdig omsorgsbyen for barn med funksjonsnedsettelser i Uganda. Samtidig dør tusener av barn. Bortgjemte og i omgivelser som helst ser at de dør.
Nå trenger vi hjelp til dette, og ber om konkret hjelp så vi kan åpne omsorgsbyen i år:

-Jeg er så heldig som ble født i en familie som hadde muligheter. Jeg ble født med en alvorlig hofte sykdom og haltet stygt med mye smerter i mange av mine barneår. Heldigvis hadde jeg god legehjelp og masse forbønn, så på en mirakuløs måte begynte brusken i hoftekulen min å bli til ben igjen. Det var snakk om å ligge i gips i flere år, og jeg var et barn født med spesielle behov.

-Hadde jeg blitt født her i Uganda hadde nok mitt liv vært kort og meget krevende. Når en ser forholdene disse barna blir født i så er det kamp mellom liv og død, der døden som regel vinner tidlig i livet.

Rune Edvardsen og Sebbe er ute i slummen i Kampala for å oppsøke familier med barn med spesielle behov. Disse familiene har stort behov for omsorg og støtte.

 

DETTE BLIR MERE OG MERE ALVORLIG FOR MEG.

Jeg tror ikke jeg kan leve et lykkelig liv uten å få lov å hjelpe så mange som mulig. Jeg har gjort så mye for meg selv og mine som har det så godt, ja best i verden. Men det er så mye ondt og så mange uskyldige som lider.

Jeg er også privilegert som gjennom årene og gjennom mine foreldre har blitt satt i situasjoner der en kan muliggjøre mye som andre ikke kan. En plattform og et apparat som når langt ut og som vi ønsker å dele med alle som ønsker å hjelpe og spre det gode.

Takk til deg som gir oss denne tilliten. Jobben er ikke gjort, men vi når fler og fler hele tiden.
Personlig kjører jeg på max fart, men opplever stadig at flere ønsker å stå sammen med meg, og da øker farten og ting blir enda bedre.

Som i dag da jeg og Sebbe er i slummen i Kampala og redder/hjelper Perler som ingen vil ha.»

Rune Edvardsen med ett av barna som nå får hjelp på gjennom det nye senteret som er under oppbygging.

 

Se mer på ingenutelatt

Kilde: Troens Bevis bladet mai 2023

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter