– Alt er forandret sier to av musikerne som reiser med Rune Edvardsen

– Vi ser at Gud jobber utenfor religiøse sammenhenger, at han virkelig er en Gud for hele jorden, sier to av musikerne som spiller for Rune Edvardsen i India og Afrika.

To av musikerne som har fulgt Rune Edvardsen på konsertkampanjene i Afrika og India er ikke i tvil om at det de har opplevd på turene har forandret dype ting i deres eget Gudsforhold.

– Alt er forandret, sier Anders Mossberg, som er musiker på fulltid og kjent fra den svenske gruppen Jerusalem.

– I bunnen ligger troen på Gud, men møte med andre kulturer og forhold tvinger en til å ta stilling til nød og vold på nivåer som jeg aldri var blitt konfrontert med før, forteller han.

Tor Arne Langeland, som til vanlig jobber som lærer i ungdomskolen i Porsgrunn, sier seg enig med Mossberg.

– Det er egentlig ganske krevende, det blir jo ikke bare fokusering på alle menneskene som blir frelst, men vi ser fryktelig mye nød, og jeg sitter igjen med mange spørsmål der stereo-type svarene ikke strekker til. Ord blir veldig lite verd, og jeg kjenner at mange av de tingene vi har hørt forkynt kommer til kort i møte med virkeligheten utrolig mange mennesker møter hver dag, reflekterer han.

– Det er ikke så lett å argumentere for at Gud er god når det er så mye krig og nød og det meste er galt. Allikevel viser det seg at de vi har møtt har en mye større opplevelse at Guds kjærlighet enn det vi har her, legger Tor Arne til.

Overrasket over kraften i evangeliet
Noe av det som har overrasket begge musikerne mest er kraften i evangeliet når det blir forkynt.

– Jeg hadde ikke reist så mye utenfor Europa før jeg begynte å reise med Rune, og det at alt er så fremmed og veldig annerledes enn det vi er vant med, den veldige menneskemengden, luktene og varmen, og så forkynner Rune et helt enkelt budskap, som vi egentlig kunne hørt her i Norge, og vi ser at det fungerer like bra her, det er helt forunderlig, forteller Tor Arne.

– Det å virkelig se og oppleve at evangeliet er universelt, og at det slår igjennom hos folk på den andre siden av kloden, det er fantastisk.

Imponert over Rune
– Jeg var med Rune til Pakistan første gang, forteller Anders Mossberg.

– Der ble kulturforskjellene veldig tydelige, og det å da få se at budskapet om Jesus skjærer rett igjennom til muslimene som kom på møtene gjorde enormt inntrykk.
– Ikke minst det at Rune, som er oppvokst i en liten sørlandsbygd, kan forkynne evangeliet til folk på den andre siden av jorden slik at de tar imot frelsen, er helt imponerende å være vitne til, forteller Anders.

9 kampanjer – 102 nye kirker
Han sier også at det er interessant å se hvor forskjellig hvert enkelt land fungerer, for ikke å si hvert kontinent.

– I Afrika må vi bruke nettverket til Troens Bevis som bygges gjennom de innfødte misjonærene og brevskolen som skal ta over når vi reiser hjem.

– I India får vi jobbe sammen med etablerte nettverk som fungerer helt fantastisk gjennom tjenesten til Ernest Komanapalli. Hvert sted vi kommer til er de klare for ta hånd om dem som blir frelst på konsertene. Dette fungerer veldig godt, og i løpet av 9 kampanjer i India er det plantet 102 nye kirker, forteller Mossberg.

– Det er også sterkt å se hvordan inderne reagerer på evangeliet om nåde og frihet. Når de forstår at de ikke trenger å ofre til gudene mer, at prisen er betalt en gang for alle, da opplever de en frihet som blir veldig sterk for oss som tilskuere, sier han.

Tor Arne forteller at han husker godt en liten menighet i India de besøkte som hadde bortimot 200 medlemmer.

– Første søndagen etter Runes kampanje stod det mange tusen i kø som ville på møte. To år etterpå er det flere tusen mennesker i denne menigheten. Dette har jeg sett med egne øyne, og det er enormt oppmuntrende for oss som er med på laget, forteller han.

Rune Edvardsen skal ha en ny kampanje i India i juni. Vil du være med å gi en gave til hans kampanjer kan du klikke her. Husk å øremerk gaven din.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter