Arabisk barneprogram mer populært enn noensinne

Sist uke ble 18 ny episoder av den populære arabiske barne-tv serien som vises på ”Miracle”-kanalen filmet i studio i Sarons Dal.

 

– Selv Leens muslimske lærere i Jordan sier til henne at hun må lage flere episoder av Barnas Verden, forteller mamma Afaf som ikke legger skjul på at de er helt overveldet av den varme responsen på barneprogrammene.

Siden det første programmet i serien Barnas Verden gikk på luften på ”Miracle”-kanalen for vel 2 år siden har det kommet in e-poster fra barn i en rekke land både i Nord-Afrika og Europa, deriblant Marokko, Algeria, England, Jordan og Sverige.

– Barna spør oss ofte spørsmål, det hender de vil vi skal be for dem, mange vil ganske enkelt være venner med oss og mange spør etter flere barneprogram på kanalen, spesielt om ettermiddagen når de kommer hjem fra skolen, forteller Afaf.

I forrige uke var Afaf og Leen (12) fra Jordan  og Martin (9) fra Sverige på plass i studio etter en lengre pause fra programserien. Oppholdet i innspillingen hadde en helt naturlige forklaring da mamma Afaf fikk en liten datter for 14 måneder siden og hadde barselpermisjon.

– Nå veksler mannen min, moren min og søsteren min på å passe lille Jasmin i skift hjemme i Amman slik at Leen og jeg kunne reise til Sarons Dal denne uken for å være med på innspillingen, ler Afaf som til vanlig jobber ved en av ambassadene i Amman.

De har spilt inn 18 episoder i løpet av 4 dager og har tatt for seg en rekke tema for barn, deriblant respekt for andre, tilgivelse, sunn mat og hygiene, de fleste med utgangspunkt i en bibelhistorie.

– Og så pratet vi om det å ikke bare sitte foran PC’n og spille spill eller bare se på TV når vi kommer hjem fra skolen, men at vi også må hjelpe til hjemme, sier Martin.

Tante Mimi, moren til Martin som har hjulpet til på settet hele uken og har hatt ansvaret for matinnslagene i programserien, forteller at de pratet om hvor viktig det er å spise sunn mat, og ikke bare søtt og godterier – noe som arabiske barn er et like stort offer for som barn i resten av verden.

Martins besøk hos dyrene i Dyreparken i Kristiansand sist sommer kommer også som innslag i de 18 programmene.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter