Behovet for hjelp i Kongo øker dramatisk

Mens den interne flyktning strømmen øker i hundretusentallet og jenter og gutter banker på dørene på Dina-sentrene for å få hjelp, utvides arbeidet med stormskritt.

 

Mens situasjonen i Kongo blir mer alvorlig for hver dag som går, øker Dina-stiftelsen sitt arbeid i landet med stormskritt.
– Siden krigsutbruddet i august er hundretusener tvunget til å flykte, og store befolkningsgrupper lever nå i konstant frykt. Flere sliter også med å dekke helt elementære behov, forteller programansvarlig Dag Horntvedt i Leger Uten Grenser i Norge, ifølge NTB.  
Føler du disse overskriftene lammer deg? Vel, her en noe konkret du kan være med å støtte der pengene garantert kommer frem og det du gir virkelig bringer hjelp til landets befolkning.

For å gi en gave, klikk her

Både Dina-senteret for voldtatte jenter og Betsaida-senteret for hjemløse gutter er nå fylt til randen. Gjengvoldtatte jenter og rømte barnesoldater banker praktisk talt på dørene for å få hjelp. På grunn av den enorme nøden er arbeidet nå under stor utvidelse.  Under arbeid er nå 3 nye barnehjem, ett rehabiliteringshjem for barnesoldater, ett nytt senter for forfulgte pygmeer, ett nytt senter for voldtatte kvinner, og utvidelse av selve Dina-senteret. Et senter for prostituerte kvinner i Burundi skal også være ferdig i 2009.
– FN-organene og hjelpeorganisasjonene har ikke klart å gi god nok humanitær hjelp. En allerede uutholdelig situasjon utvikler seg i disse dager til en katastrofe, sier Anne Taylor, som leder Leger Uten Grensers arbeid i regionhovedstaden Goma.

Stiftelsen-Dina driver også ett mødrehjem for voldtatte kvinner i Bukavu og et stort arbeid blant forfulgte pygmeer i Masisi området inne i selve krigssonen nordøst i landet.
I tillegg drives også en skole for 1200 barn i Burundi og ett senter for døende aids ofre i Rwanda.

For å gi en gave, klikk her



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter