Bruker Tv-program fra Sarons Dal til å undervise tenåringer i Baghdad

Drama serien om Naeems familie, som er blitt filmet i Sarons Dal og sendes på Troens Bevis sin arabiske satellitt kanal, blir nå brukt til å undervise tenåringer i en kirke i Bagdad.

 

Tekst: Bente Rognmo Thakre

”Hei, jeg heter Wissam. Jeg kommer fra Irak og jeg virker i en evangelisk kirke i Bagdad. Jeg bruker Miracle-kanalens program, Naeems familie, når jeg underviser ungdom. Jeg trenger episoden som snakker om Internet, så håper dere kan sende den til meg på e-post.”  Slik lyder en av de 8535 hilsenene som kanalen fikk inn fra seerne i løpet av september, 2008.
En stor andel av den kristne befolkningen i Irak har flyktet etter at krigen brøt ut. Under Saddam Hussein var de fremdeles en liten minoritet i landet, men de levde for det meste i fredelig sameksistens med Sunni og Shia muslimene, som er de to største grupperingene i landet. Men etter at krigen startet har statusen til de kristne blitt stadig vanskeligere, ikke minst fordi mange muslimer oppfatter amerikanernes invasjon som et moderne korstog mot islam. I løpet av de siste 5 årene har kirker stadig vært bombemål, det har også vært drap, kidnappinger og trusselbrev som blir lagt under dørstokken til kristne.

Abraham og Jonas var i Irak
Irak har hatt en av verdens eldste kristne bosetninger som går 2000 år tilbake. Lærde mener at Edens hage var her, Abraham kom fra byen Ur i Karan som er en by i Irak, og byen Ninive, som profeten Jonas besøkte etter sitt 3 dagers opphold i buken på en fisk, var også i Irak.

Det som Miracl-kanalen nå opplever er at det er mange irakiske muslimer som kontakter kanalen hver måned med oppriktige åndelige spørsmål. Fra Januar til September i  2008 har kanalen blitt kontaktet 1998 ganger fra seere i Iraq, av til sammen rundt 60 000 respons fra 43 land i samme tidsperiode.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter