Se på Jesus

Hva ville julen vært uten Jesus? La oss derfor feste blikket på Ham!

«Derfor, hellige søsken, dere som har fått del i det himmelske kallet, se på Jesus, den utsending og øversteprest som vi bekjenner».
Hebr 3, 1

Hvilket budskap, hvilken sannhet! Enklere kan det ikke sies. Likevel er det så vanskelig å praktisere når så mye annet konkurrerer om vår oppmerksomhet. Se på Jesus!

Samme sak gjaldt for israelittene i ørkenen, det går som en rød tråd gjennom Bibelen:
 
«Da sa Herren til ham: «Lag deg en serafslange og sett den på en stang! Alle som blir bitt, skal se opp på den. Da skal de leve.» Moses laget en kobberslange og satte den opp på stangen. Og når noen ble bitt av en slange og så på kobberslangen, fikk han leve.»
4. Mos 21, 8-9.

Hvordan blir vi reddet fra død og evig fortapelse? Er det i kraft av egne gjerninger? Egen fromhet? Egen åndelighet?
Det er ved å se på Jesus og ta imot Frelsesverket! Man blir frelst ved å se på Jesus.

Da Peter holdt på å synke, gjaldt det samme: Han måtte se på Jesus. Det er alltid en fare i at vi ser på bølgene – da synker vi.

Det samme understreker Hebreerbrevets forfatter:
«Derfor, når vi har så stor en sky av vitner omkring oss, så la oss legge av alt som tynger, og synden som så lett fanger oss inn, og med utholdenhet fullføre det løpet som ligger foran oss, med blikket festet på ham som er troens opphavsmann og fullender, Jesus.»
Hebr 12, 1-2a.

Livet er som et løp. En toppidrettsutøver er fokusert på mållinjen. Han skal løpe, fullføre og vinne.
Jesus fullførte og vant. Jesus løp foran, vi løpet etter – og der ved målstreken ber han for oss. Medaljen og seiersprisen er garantert på forhånd – bare vi fullfører.

Det er snart jul! Mange er opptatt av rammen rundt julen. Ja, rammen er svært viktig for mange i julen. Hva ville julen vært uten Jesus? La oss derfor feste blikket på Ham! VELSIGNET JUL TIL ALLE!



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter