På misjonstur til India

I tiden 12. til 25. januar er det kampanjer i India og Nepal. Mange tusener samles hver kveld og tusener ber frelsesbønnen. Evangeliet går sitt seierstog og Rune Edvardsen er klar for nye oppdrag.

Med på turen er blant annet pastorer Frank Erlandsen, pinsemenigheten Betel, Trondheim og Troens Bevis sin medarbeider, Kai Johansen. Vi lar dem fortelle om sine forventninger foran reisen:

frank-erlandsen-1

Frank Erlandsen

Frank Erlandsen:

– Hvilke forventninger har du til reisen?
– Jeg har vært tre ganger i India, og jeg elsker landet. Det skal bli fint å komme tilbake og denne gangen se og høre Rune Edvardsen i aksjon.

– Hvorfor er slike turer viktige for forkynnere?
– Det går under huden å oppleve misjon i praksis. Misjon fornyes og aktualiseres og tenner engasjement på slike turer.

– Hvorfor er misjon viktig og hvordan kan misjonsengasjementet øke?
– Misjon er hensikten til at vi fortsatt er på jorden som Guds barn. Vi har et oppdrag og et klart kall fra misjonens Herre. Misjonsturer, konferanser og undervisning om misjon øker helt klart engasjementet, svarer pinsepastoren fra Betel, Trondheim.  

kai-johansen-1

Kai Johansen

Kai Johansen:

– Hvilke forventninger har du til reisen?
– Jeg har vært i India mellom 7 og 8 ganger før og jeg har blitt veldig glad i det indiske folket og har også fått flere gode venner blant de vi samarbeider med i byen. Jeg gleder meg til å møte disse igjen og til å se hvordan arbeidet har utviklet seg etter sist gang jeg var der for et par år siden. Et møte med indiske kristne gjør alltid noe med meg fordi deres overgivelse og prisen for å bekjenne seg til troen på Jesus er mye større enn vår her i Norge. Det er selvsagt også ekstra flott å ha med pastorer fra Norge som får møte det store arbeidet til Biskop Ernest Komanapalli og hans team. Jeg har også stor forventing til musikkfestivalene Rune og bandet skal gjennomføre i byene Bangalore og Bellary der mange aldri har hørt evangeliet tidligere.

– Hva gjorde størst inntrykk sist du var der sammen med Rune?
– Det som sitter sterkest igjen etter den første reisen var uten tvil hvor solid og godt arbeidet som drives er. Kombinasjonen med å trene innfødte evangelister, musikkfestivaler, brevkurs og plante menigheter fungerer veldig bra og fører til at frukten flere år etterpå blir veldig god. Jeg har selv opplevd å komme tilbake å tale i en menighet som ble plantet i byen vi hadde musikkfestival i året før, det var veldig oppmuntrende.

– Hvorfor er slike turer viktige for forkynnere?
– For å bruke et hverdagslig bilde, så er det stor forskjell på å forklare noen hvordan det er å fly og det å selv sette seg inn i et fly å lette fra bakken. Uansett hvor bra vi formidler hvordan arbeidet på misjonsmarken fungerer, så er det ingenting som å selv komme til for eksempel India og se arbeidet med egen øyne. Det å møte menneskene, kjenne luktene, høre historiene og ikke minst få god tid sammen bort fra alle oppgaver en pastor har til vanlig, det gjør noe med en. Det skjer også noe med deg når du ser Rune Edvardsen i aksjon foran kanskje 30 000 hinduer hvor flere tusen for første gang gir respons på evangeliet, svarer Kai Johansen.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter