Ny rekord: Flere tusen muslimer på kampanje i Mali!

-Minst 90 prosent av de som kommer på kampanjene er ufrelste og muslimer, forteller Hans Martin Skagestad, som mener det vitner om en ny åpenhet for evangeliet i Mali.

I den første av fire kampanjer i Mali og Burkina Faso denne høsten og vinteren, var det ny rekord i oppmøte. Dette skjer i et land der 91 prosent av befolkningen regnes som unådde, og frykten for terrorisme er økende.

-Det var en veldig bra kampanje. Det er kampanjen med flest fremmøtte mennesker vi har hatt i Mali inntil nå, forteller Troens Bevis evangelist Hans Martin Skagestad.

I oktober holdt Hans Martin en rekordstor kampanje i Mali med en forsamling på ca. 5000-6000 mennesker. Kampanjen var den første i byen Koutiala, og Hans Martin er temmelig sikker på at minst 90 prosent av de fremmøtte var muslimer. Med en befolkning på over 22 millioner mennesker i Mali, er kun 0,67 % evangeliske kristne, og 87,8 prosent muslimer, ifølge Joshua Project. I 2015 kunne Åpne Dører rapportere at det trolig var kun 8000 troende fra muslimsk bakgrunn i landet.

Hva har skjedd når en så stor andel muslimer kommer på kampanjene?
-Jeg har opplevelsen av at det har løsnet litt i Mali, og generelt at det skjer mange gode ting blant de kristne, som smitter over. I tillegg har evangelistene våre blitt bedre og bedre til å organisere kampanjer. Den første av kampanjens fire kvelder fikk jeg en av Troens Bevis sine lokale evangelister til å tale. Det var veldig bra. Vi opplevde også litt motstand, slik at sikkerheten på kampanjen måtte skjerpes. Strømkabelen ble kuttet, men vi hadde et aggregat, så vi fikk allikevel strøm.

Kvinnen i rødt, fra muslimsk bakgrunn, kom frem og delte vitnesbyrdet sitt den siste kvelden under kampanjen med flere tusen tilhørere i Koutiala i Mali.

 

Hva tenker du var høydepunktet under kampanjen?
-Vi fikk mange fantastiske tilbakemeldinger, og vi fikk høre flere flotte vitnesbyrd fra scenen etter hvert fra mennesker som var blitt frelst og helbredet. Men jeg tenker høydepunktet var siste kveld da en kvinne kom og delte vitnesbyrdet sitt. Etter å ha lyttet på det første møte over radioen, kom hun ned på møtene de andre kveldene, og ble frelst. Hun fortalte at hun var muslim og hadde problemer med alkohol, men var også prostituert. Å stå og si noe slikt foran en forsamling der, er noe helt annet enn på et møte i Norge. Men det som var veldig spesielt var at hun begynte å forkynne evangeliet foran de mange tusen som var på møtet, og flere kom frem og ble frelst!

-Det andre var at søndagen etter kampanjen var jeg på møte i en kirke. Der var det en lang kø av nyfrelste som nå skulle begynne i menigheten, og som ble presentert én etter én for menigheten. Fra før har vi 3 evangelister i denne byen, nå skal vi begynne å støtte 2 til, slik at de kan følge opp de nye troende og plante nye menigheter. Nå er det to uker til neste kampanje i Mali, og jeg gleder meg allerede!

Støtt misjon med en gave

Kilde: Troens Bevis bladet, desember 2022

Få et gratis abonnement på bladet her

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter